Foto: C&C fotógrafos

:: Ampliar Imagen ::

Museo Museo de Menorca
Inventario 26530
Clasificación Genérica Pintura
Objeto/Documento Quadre
Autor/a Font i Vidal, Joan (Lugar de nacimiento: Maó, 16/10/1811 - Lugar de defunción: Maó, 18/04/1885)
Título Moll d´en Pons
Materia/Soporte Tela
Técnica Oli
Dimensiones Amplària = 60 cm; Altura = 40,50 cm
Descripción Vista presa des del Moll d´en Pons a l´entrada del port de Maó. L´obra queda estructurada en dues parts que s´equilibren, a pesar de l´exageració d´alguns elements. La part de la dreta, on es veu el moll amb pescadors i al fons una casa vermella amb forma de torre (avui dia, encara es conserva,un poc transformada), i la part de l´esquerra, amb una fragata anglesa que surt del port i passa pel davant del llatzeret. En la composició empra alguns recursos romàntics que apareixen a quasi totes les obres; aquí un tros de penya en primer terme, en altres un arbre, i el vaixell de grans dimensions que agafa el protagonisme a l´obra. També és freqüent, per poder establir una diversitat de plans, una línia de l´horitzó molt baixa i un cel ple de núvols que presagia una tempesta.
Iconografia Port de Maó
Datación 1850[ca] (Segle XIX)
Contexto Cultural/Estilo Romanticisme
Edat contemporània
Lugar de Producción/Ceca Mahón
Uso/función Civil
Historia del Objeto EXPOSICIONS: 2001-2002-Vives Llull
Clasificación Razonada Aquesta obra recorda les composicions del pintor alemany, Anton Schranz, establert a Menorca a la darreria del s. XVIII, i del qual Font rep influències.
Bibliografía ANDREU ADAME, Cristina(coord); ISBERT VAQUER, Francesc(coord). J. Vives Llull. L´ home i el col·leccionista. Maó: Museu de Menorca, 2001. p. 57/il. 47; La col·lecció Vives Campomar al Museu de Menorca. Catàleg de l´exposició. Treballs del Museu de Menorca, 25.

ANDREU ADAME, Cristina. El paisatgisme a Menorca al segle XIX. Barcelona: Curial, 2000. p. 58/il. 2; Randa. Cultura a la Menorca dels segles XIX i XX. p. 53-75
. Curial edicions catalanes. Barcelona
Forma de Ingreso Dació
Fuente de Ingreso Germans Vives Campomar
Fecha de Ingreso 17/06/1991
Catalogación Andreu Adame, Cristina
Subir

© Ministerio de Cultura y Deporte Accesibilidad | Mapa Web | Créditos | Contacte con Cer.es | Condiciones de uso | NIPO: 551-09-131-6