Museo Museo de Mallorca
Inventario DA06/01/013
Clasificación Genérica Construcció naval
Objeto/Documento Plànol
Título Segundo bote del bergantín Realista
Materia/Soporte Tinta
Paper
Técnica Dibuix
Dimensiones Alçària = 30 cm; Amplària = 53 cm
Descripción Plànol per a la construcció d´un bot de rems que segon el títol hauria de servir d´auxiliar d´un bergantí de nom Realista.
El plànol està emmarcat en una doble cenefa presidit pel títol ´2º Bote del Bergantín Realista´. Conté els dibuixos necessaris per a la seva construcció distribuïts de la manera següent: dibuix de la popa a la part superior; dibuix del bot vist pel seu costat d´estribord; dibuix en planta a la part inferior. A la banda superior esquerra figura un texte amb indicació de les principals dimensions i de les línies d´aigua. A la part contrària hi figura el dibuix d´una ´Escala de Pie de Burgos´.
Els dibuixos estan traçats amb línies negres, però es recorre al color vermell per a diferenciar determinades parts com ara la línia de coberta, les bancades, o el paramitjal.
Es tracta d´un bot amb popa de mirall de dues peces, amb una petita coberta a popa i una paramola a proa. Disposa quatre bancs transversals. Es governat per un timó que es representa amb el seu arjau i es propulsat per 10 rems distribuïts en cinc escàlems per banda. Destaca la disposició retrasada dels escàlems sobre l´escalamera.
Datación 1827
Uso/función Plànol per a construcció naval
Descriptores Onomásticos Realista (bergantí)
Lugar de Procedencia Palma
Lugar Específico/Yacimiento Antic Museu Marítim
Bibliografía CATÀLEG D´EXPOSICIÓ. MUSEU DE MALLORCA, del 27 de febrer al 6 d´abril de 2008. Xavier Pastor ( 1916-2007). El clam del museu marítim. Palma: 2008.

GUIMERÀ, J.. Els vaixells de fusta. Barcelona: Ketres, 1986.
Catalogación OLIVER, Bernat
Subir

© Ministerio de Cultura y Deporte Accesibilidad | Mapa Web | Créditos | Contacte con Cer.es | Condiciones de uso | NIPO: 551-09-131-6