Museo Museo de Mallorca
Inventario 17813
Clasificación Genérica Arts plàstiques
Objeto/Documento Ansa
Título Ansa de cratera
Materia/Soporte Bronze
Técnica Fosa a la cera perduda
Dimensiones Alçària = 6,50 cm; Pes = 52 gr
Descripción Ansa de cratera amb decoració antropomorfa. Formada per una figureta humana de cabells llisos i llargs fins al clatell. Presenta el cos vestit amb una toga creuada. Els plecs de la tela es solucionen amb incisions obliqües més profundes. El braç esquerre està adossat al cos, mentre que el dret sembla seguir el llavi del vas. No es veuen les cames i el penis es presenta erecte. Sobre la figura hi ha una peça corba que segueix la vora del vas.
Datación 400[ac]-101[ac][?]
Lugar de Procedencia Capdepera
Lugar Específico/Yacimiento Son Favar
Clasificación Razonada Es va trobar durant una excavació projectada l´any 1945 per L. Amorós i pel Museu Regional d´Artà. Localitzada al jaciment de Son Favar aparegué en una dependència interpretada com un recinte sacre, ja que no corresponia a la morfologia típica dels santuaris de Mallorca, juntament amb nombrosos objectes de culte: 4 guerres o Mars Balearicus, dues fíbules anulars, recipients de bronze, vaixella ceràmica, ungüentaris i altres objectes com trípodes o cremaperfums.
Catalogación Oliver Font, Bernat
Subir

© Ministerio de Cultura y Deporte Accesibilidad | Mapa Web | Créditos | Contacte con Cer.es | Condiciones de uso | NIPO: 551-09-131-6