Museo Museo de Mallorca
Inventario DA05/16/065
Clasificación Genérica Arts plàstiques
Objeto/Documento Tapís
Autor/a Obradors de Brusel·les
Materia/Soporte Fibra de cotó
Técnica Tapís
Dimensiones Alçària = 59 cm; Longitud = 168,50 cm
Descripción Fragment de tapís que representa a tres personatges, de front, amb un posat seriós i mirada baixa. Els dos personatges laterals porten amb les seves mans un llibre. El de la dreta, que pareix un monjo, per la vestimenta i el pentinat, porta el llibre obert, com si l´estàs llegint; en canvi el de l´esquerra, que es conserva en molt mal estat, porta el llibre tancat. Els tres personatges apareixen sobre un fons vegetal, ricament decorat.
Produccions semblants es troben a Tournai, a Arràs i a Brusel·les.
Datación 1500[ca]-1515[ca]
Lugar de Producción/Ceca Flandes
Clasificación Razonada El fons del tapís és del tipus denominat "millefleurs", propi de la producció renaixentista flamenca de finals del segle XV i inicis del XVI, sobre el qual es retallen les tres figures masculines de traces naturalistes idealitzades, vestides i tocades amb indumentària pròpia de l´època.
Bibliografía JUAN TOUS, Jerónimo. SOCIETAT ARQUEOLÒGICA LUL·LIANA. Tapiz gótico flamenco. Bolletí de la Societat Arqueològica Lul·liana: revista d´estudis històrics. 1979, pàgina 442.
Catalogación Palou Sampol, Joana Maria
Subir

© Ministerio de Cultura y Deporte Accesibilidad | Mapa Web | Créditos | Contacte con Cer.es | Condiciones de uso | NIPO: 551-09-131-6