Museo Museo de Mallorca
Inventario CE13/01/001
Clasificación Genérica Escultura
Objeto/Documento Escultura
Autor/a Anònim
Título Sant Sebastià
Materia/Soporte Fusta
Técnica Policromia
Talla
Dimensiones Alçària = 95 cm; Amplària = 23 cm; Longitud = 28 cm
Descripción El sant és presentat dempeus, lleument inclinat cap a l´esquerra, fermat en el tronc d´un arbre pel braç dret aixecat, per l´esquerre flexionat cap al darrera i pel turmell esquerre. Només es cobreix amb un drap de puresa nuat sobre el maluc dret. Els cabells daurats, aferrats sobre la closca li cauen en tirabuixons a banda i banda de la cara. Els trets fisonòmics son simples, esquemàtics i ben proporcionats; la boca mira d´assajar un rictus de dolor.
Els trets anatòmics són també esquemàtics i ben remarcats i tot plegat hi ha una palesa desproporció entre les diferents parts del cos, ensems el cap. Tot i que ha perdut les sagetes que sens dubte duia, mostra els forats on estaven clavades, dels quals raja la sang.
Sobre el pit porta un medalló quadrangular, sostingut per una gruixada cadena, el qual possiblement i en origen devia contenir una relíquia del sant.
Iconografia Sant Sebastià
Datación 1500[BP][ca]
Contexto Cultural/Estilo Gòtic flamenc
Descriptores Geográficos Flandes
Lugar de Procedencia Flandes
Historia del Objeto L´any 1971 a través de l´arquitecte mallorquí Gabriel Alomar l´escultor i col·leccionista català Frederic Marès va fer donació d´aquesta obra al Museu de Mallorca. Al llarg de més de quaranta anys va estar exposada a la Secció Etnològica, a Muro.
La procedència de la peça és desconeguda, però hom pensa que Frederic Marès la va adquirir en el mercat antiquari.
Clasificación Razonada L´esquematisme estereotipat dels trets fisonòmics, la desproporció anatòmica d´una banda i d´altra banda la palesa voluntat d´expressar el dramatisme, ensems amb l´acurada policromia i el sumptuós daurat dels cabells, remeten al darrer gòtic d´influència flamenca, amb una intencionalitat naturalista idealitzada i un moviment que ja remeten al renaixement dels Països Baixos.
Forma de Ingreso Assignació: Donació
Fecha de Ingreso 1971
Catalogación Palou Sampol, Joana Maria
Subir

© Ministerio de Cultura y Deporte Accesibilidad | Mapa Web | Créditos | Contacte con Cer.es | Condiciones de uso | NIPO: 551-09-131-6