Museo Museo de Mallorca
Inventario CE05/07/0001
Clasificación Genérica Pintura
Objeto/Documento Quadre
Autor/a Fuster Valiente, Joan Antoni
Título Les roques blanques
Materia/Soporte Tela
Técnica Pintura a l´oli
Dimensiones Alçària = 100,40 cm; Longitud = 111 cm
Descripción Es tracta d´una pintura representativa de l´obra de Fuster Valiente i de l´època, en què destaquen l´àmplia concepció espacial, la forma sintètica amb què es dibuix cadascun dels elements, els colors clars i purs, la lluminositat i sobretot, la serenitat del mar en calma i la claredat que embolcalla el paisatge.
Datación 1925[ca]
Contexto Cultural/Estilo Noucentisme
Clasificación Razonada Els ideals del noucentisme es van manifestar en la plàstica mallorquina a través de cercles elitistes, formats a l´entorn d´intel·lectuals i artistes catalans que, durant el primer terç del segle XX i fins a la Guerra Civil Espanyola, passaven llargues temporades a diversos llocs de l´illa, com ara Deià i Llucalcari. Un altre d´aquests personatges fou Sebastià Junyer, pintor i gran col·leccionista, que va exercir una influència molt important en Joan Antoni Fuster Valiente (Palma, 1892 - Sitges, 1964), autor del quadre Les roques blanques, que representa un dels paisatges de la costa de Deià que van interpretar la major part dels pintors d´aquest cercle.
La pintura de Fuster Valiente reflecteix de manera fidel i conscient els ideals noucentistes de l´artista: serenitat i mesura, referències al classicisme grecollatí, la mediterraneïtat i el compromís amb els valors de la tradició i la seva defensa.
Durant la Segona República, Fuster Valiente va ser conservador del Museu Municipal del castell de Bellver.
Forma de Ingreso Assignació: Donació
Fecha de Ingreso 02/06/1969
Catalogación Palou Sampol, Joana Maria
Subir

© Ministerio de Cultura | v49.0 Accesibilidad | Mapa Web | Créditos | Contacte con Cer.es | Condiciones de uso | NIPO: 551-09-131-6