Museo Museo de Mallorca
Inventario 23808
Clasificación Genérica Arts plàstiques
Objeto/Documento Pintura
Autor/a Mestre Bosch, Joan (Lugar de nacimiento: Palma, 1824 - Lugar de defunción: Palma, 1893)
Título Retrat d´Isabel Miralles i Guillot
Materia/Soporte Oli
Tela
Técnica Pintura a l´oli
Dimensiones Alçària = 212,50 cm; Amplària = 5 cm; Longitud = 154,50 cm
Descripción Retrat de la senyora Isabel Miralles i Guillot, signat per Joan Mestre i datat l´any 1854. És obra ben característic de la producció retratista de Mestre: fons de paisatge idealitzat amb celatges lluminosos i contrastats, representació fidel i realista de la persona retratada i gust pels detalls com és ara les teles i randes, ornaments, joies... L´obra palesa la sòlida formació acadèmica de Mestre, així com també l´arrel romàntica i l´aposta pel naturalisme, tot i que d´un realisme certament eclèctic.
Iconografia Retrat
Datación 1854
Clasificación Razonada Joan Mestre i Bosch (Palma 1824-1893) va ser un destacat pintor de la segona meitat del segle XIX a Mallorca, celebrat per les obres de gènere i pels retrats i sobretot per la tasca docent. Deixeble de Bartomeu Sureda, es va formar a l´Acadèmia de Nobles Arts de Barcelona. Sempre va estar lligat a l´Acadèmia: com a docent i membre de la Provincial de Belles Arts i com a corresponent de la de San Fernando de Madrid.
Bibliografía Dama amb ventall [catàleg de l´exposició]. Palma: Museu de Mallorca, 2003. Cat. núm. 4.

PALOU SAMPOL, Joana Maria. Guia del Museu de Mallorca. Sales de Belles Arts i Arts Decoratives. Segles XIII al XX. Museu de Mallorca, 2015. p. 114.

PARDO FALCÓN, José M.. Mestre Bosch, Joan. Gran Enciclopedia de la Pintura i l´Escultura a les Balears. Mallorca: Promomallorca, 1996, pp. 166-176.
Forma de Ingreso Assignació: Donació
Catalogación Palou Sampol, Joana Maria
Subir

© Ministerio de Cultura | v49.0 Accesibilidad | Mapa Web | Créditos | Contacte con Cer.es | Condiciones de uso | NIPO: 551-09-131-6