Museo Museo de Mallorca
Inventario 02974
Clasificación Genérica Materials ceràmics
Objeto/Documento Plat
Título Plat de la ballarina
Materia/Soporte Pisa
Técnica Estannífera coure i manganès
A torn
Cocció
Vidriat (1)
Pintat a mà alçada
Dimensiones Peça: Alçària = 5,30 cm; Diàmetre màxim = 17,40 cm; Diàmetre mínim = 6,40 cm
Descripción Plat còncau de vora plana i repeu a la base. La decoració és en verd i manganès sobre coberta blanca. Representa una figura femenina en actitud de dansa rodeja de motius vegetals i geomètrics. És una peça per al servei de taula, té clars paral·lels amb la ceràmica de Paterna.
Iconografia Figura femenina
Datación 1301=1350
Contexto Cultural/Estilo Baixa edat mitjana
Lugar de Producción/Ceca Paterna (Horta Oest (L´), València-Valencia)
Uso/función Servei de taula.
Lugar de Procedencia Palma
Lugar Específico/Yacimiento Santa Catalina de Sena, pou n. 7
Clasificación Razonada Plat. Tipus A1.1a de Lerma (1992). La ceràmica en verd i manganès procedent dels tallers de Paterna s´introdueix a Mallorca al voltant de 1300.
Bibliografía MUSÉES DE MARSEILLE. Le vert & le brun : de Kairoun à Avignon, céramiques du Xe au XVe siècle [catàleg d´exposició]. Paris: Réunion des Musées Nationaux, 1995.

PALOU SAMPOL, Joana Maria. Guia del Museu de Mallorca. Sales de Belles Arts i Arts Decoratives. Segles XIII al XX. Museu de Mallorca, 2015. 17.

ROSSELLÓ BORDOY, Guillem. Museo de Mallorca : Salas de Arte medieval [Catàleg]. Madrid: Servicio de Publicaciones del MEC, 1976.
Catalogación Museu de Mallorca
Subir

© Ministerio de Cultura | v49.0 Accesibilidad | Mapa Web | Créditos | Contacte con Cer.es | Condiciones de uso | NIPO: 551-09-131-6