Museo Museo de Mallorca
Inventario 06641
Clasificación Genérica Indústria lítica
Objeto/Documento Polidor
Materia/Soporte Pedra
Técnica Polit
Dimensiones Amplària = 4,80 cm; Gruix = 2,80 cm; Longitud = 10,20 cm
Descripción Mac de torrent de pedra calcària utilitzat com a polidor.
Datación 2300[ac]-2000[ac]
Contexto Cultural/Estilo Bronze inicial
Lugar de Procedencia Sóller
Lugar Específico/Yacimiento Cova de Moleta
Clasificación Razonada Provinent del jaciment de Moleta a Sóller. El jaciment és una petita cova natural, amb una fondària de devers 8 metres, utilitzada durant en diferents períodes, i ho fou com a refugi ocasional i com a necròpolis d´inhumació en diferents moments.
L´antiguitat de l´excavació, Moleta fou excavada l´any 1962 per W. Waldren, els problemes de contextualització, la manca de documentació i la baixa qualitat de les mostres fa que els resultats de les investigacions s´hagin de considerar amb cautela.
L´estudi d´aquest indret suggereix que d´ús més antic tingué una funció de refugi ocasional i correspon als primers moments d´ocupació humana de Mallorca durant la segona meitat del III mil·lenni cal ANE.
Les cinc peces ceràmiques exhumades, més o menys senceres i fragments d´altres, en aquest jaciment aparegueren en el mateix nivell i s´adscriuen al Bronze inicial (2500-1700/1600 aC).
Bibliografía Diàlegs a Sóller. Peces arqueològiques i contemporànies [catàleg d´exposició]. Fundació Trent de l´Art, 2011.

MICÓ PÉREZ, Rafael. Cronología absoluta y periodización de la Prehistoria de las Islas Baleares. BAR International Series1373, 2005.
Catalogación Garau Garau, Catalina
Subir

© Ministerio de Cultura | v48.1 Accesibilidad | Mapa Web | Créditos | Contacte con Cer.es | Condiciones de uso | NIPO: 551-09-131-6