Museo Museo de Mallorca
Inventario 24593
Clasificación Genérica Arts plàstiques; Pintura
Objeto/Documento Quadre
Autor/a Umbert, Pere Antoni (Fecha de nacimiento: 1786 - Fecha de defunción: 1818)
Título La Puríssima
Materia/Soporte Tela
Oli
Técnica Pintura a l´oli
Dimensiones Alçària = 165 cm; Longitud = 120 cm
Descripción El quadre està emmarcat amb una espectacular motllura daurada i representa Maria en actitud orant i recollida, amb llarga cabellera rossa, vestida amb túnica rosada i mantell blau amb profusió de brodats daurats. Dos angelets flanquegen la figura que reprodueix exactament la que dos-cents anys abans havia pintat Miquel Bestard per al convent de Monti-Sion de Palma. La composició acusa justament la rigidesa de la rèplica i la joventut del pintor. La Puríssima de Bestard, la més bella de la sèrie mallorquina, respon a l´esquema iconogràfic establert per Joan de Joanes, introduït i divulgat a Mallorca pel bisbe valencià Joan Vic i Manrique (1573 - 1604), tot i que la Puríssima Concepció de Maria ja es celebrava a l l´illa des de finals del segle XIV.
Iconografia Immaculada; Tota Pulchra; Puríssima Concepció de Maria
Datación 1801[ca]
Contexto Cultural/Estilo Barroc tardà
Academicisme
Lugar de Procedencia Palma
Lugar Específico/Yacimiento Can Puig
Historia del Objeto El pintor mallorquí Pere Antoni Umbert (1786-1818) va pintar aquesta Puríssima que ve de Can Puig a principis del segle XIX, segurament per encàrrec del cardenal Antoni Despuig, el qual havia premiat Umbert com a alumne destacat de l´Acadèmia de Nobles Arts de Palma.
Bibliografía Christie´s. Ca´n Puig y Castillo de Bendinat, Mallorca. Pintura, muebles, plata, porcelana y obras de arte pertenecientes a una familia de la nobleza mallorquina. Lunes 24 y martes 25 de mayo, 1999. 1999. 375.
Subir

© Ministerio de Cultura | v48.1 Accesibilidad | Mapa Web | Créditos | Contacte con Cer.es | Condiciones de uso | NIPO: 551-09-131-6